Saturday, September 24, 2016

Sometime i hope everything is just a dream....

Friday, September 2, 2016

Gelang pink lagi

Lagi beberape hari lagi boleh tambah koleksi gelang pink...yeahh....bertahan fana...u r what u r...love who u r...u know ur self that u can make it so do ur best then....will welcoming the pink band to my life once again...
Ketentuan bukan kerja kite...
Ketentuan hadir atas izin tuhan...
Bukan atas kemahuan kite ia ditakdirkan terjadi, atas kemampuan kita...
Detik detik yg ade pada masa ini sangat penting, bilamana esok masih tak pasti, yang lepas takkan kembali....
Detik pinjaman berharga...lebih berharga dari segala....sebab detik ni je dpt ubah ape yg kite fikir terbaik utk kite...detik ni...

Sayang selagi mmpu sayang, maafkan selagimana boleh maafkan, bantu selagi mana masih mmpu membantu dan berjuang untuk kebaikan..selamanya...

Thursday, June 2, 2016

apekah

Bobby...
sapekah makhluk ni...
seorang makhluk yg agak 'charming'...
sebab gila sat menulis jadi mendengar lagu IKON smpi kesuda...
denga bobby rapping....
dan ulang ulang ulang
sdkajhfkjahflahflndflhldfhlsfhlkshjflsjhslj....
ok...stress....
haihh....
sambung lah menulis...

Wednesday, June 1, 2016

expectation

less kan diri untuk making any expectation in life....
sebab kalau bukan dalam buku Allah swt untuk kita tetap bukan untuk kita...
jadik just free your thoughts and just believe in HIM...
kadang kite merancang macam mane pon if Allah swt says not for you then its still not...
because HE will save us something that are meant for us....whatever in life...
just do the best and leave everything to HIM...usaha dan tawakal...
in shaa Allah everything will be fine....

Monday, February 29, 2016

gelang pink

lame lame ak memang boleh jadik pengumpul gelang ha...gelang pink...ironi biler warne kegemaran ko skarang da jadik warne yang melambangkan diri...dulu mase skolah aku bukanlah penggemar kaler pink ni tapi biler aku membesar sikit tibe tibe aku suke warne ni.... tapi along the way aku tgk warne ni aku jadik sedih...putus asa pon ade...aku nampak warne ni melemahkan aku...jatuh rebah habis aku dengan warne ni...nak tengok pon pikir dua tige kali...skarang aku jadik suka balik...maybe boleh kater warne melambangkan kekuatan...warne yang buat aku rase aku bersyukur yang aku masih lagi boleh nampak warna ni..hati ni, name pon manusia biler je sempurna...cuma yang aku tau skang hati aku ape aku rasa skarang ni tentang warne ni ialah warne ni yang buat aku kagum dengan kebesaranNYA...alhamdulillah dan subhanAllah...will be seeing you a lot more in the future kaler pink gelang pink,,,,






Friday, February 12, 2016

should it be confuse atau dilema

kadang rasa macam aku ni tak cukup bersyukur ke?
everything happen for a reason kan...ketentuan yang tuhan tau kite boleh bawak semua ni...
tapi for some reason aku macam tak percaya kat diri sendiri...
aku boleh ke kecapi ape yang aku nak kecapi seblum ni...
aku tolak semua yang datang...opportunities tolak aku bila aku datang...
jadik patut ke aku buat macam tu...betul ke keputusan aku tu...
dia buat aku rasa aku tak layak kecapi apa yang aku nak..
maybe tuhan bagi rasa ni supaya future aku bersesusaian dengan condition aku...
condition aku sekarang...kan....and lagi satu its 'bersesuaian' a real word fana? suka hati kau je hembus...ntah lah...keliru ke ayat yang mudah untuk condition aku skarang ni...dilema maybe? ntahlah...semoga akan datang aku nampak ape yang aku tak nmpk sekarang ...aku percaya Allah swt tetapkan segalanya yang terbaik untuk aku dunia akhirat..tapi aku pon kene usaha jugak...so chayouk2 utk diri senirik....amin.... semoga Allah swt tetapkan segala yang terbaik dunia akhirat kepada semua yang aku kenal juga yang membaca ni...aminnn...